Instagramikoner ligger huller om buller i en solig skugga.

Sälj mer på webbplatsen med hjälp av dina kunders instagraminlägg!

Saknar du Instagrams "live-shopping" funktion? Vi kan förstå det, den var bra. Läs vidare för att upptäcka hur Flowbox och Majako kan hjälpa dig att öka försäljning, engagemang och konverteringar på din webbplats genom dina kunders instagraminlägg.

Sommaren 2023 kom som en chock för Instagram-entusiaster när Meta meddelade att deras 'live-shopping'-koncept skulle upphöra. Men låt inte detta avslag hindra din Instagram marknadsföring. Istället, låt oss presentera en lösning som tar din marknadsföring till nya höjder: Flowbox + Majako.

FlowboxFW.png

Flowbox kopplar samman din e-handel och sociala medier

Du levererar din produktlista och ditt sortiment till Flowbox, och de plockar sedan ut bilder som dina kunder har taggat med ditt varumärke. Därefter kopplar de dessa bilder till relevanta produkter på din webbplats.

Detta kan göras manuellt men det allra bästa är såklart om dina kunder skulle vilja göra det själva. När bilderna sedan är kopplade till din e-handels produkter så kan de visas på dina produktsidor.

Men om det inte finns något koppling till en specifik produkt? Inga problem – då visas slumpmässiga bilder istället som även de kan tillföra ett positivt flöde för besökaren.

Antalet e-handlare som redan har denna funktion är svårt att uppskatta, men det är ingen tvekan om att det är ett positivt win-win koncept som ökar försäljning och stärker bandet mellan ditt varumärke och dess kunder.

FlowboxFW3.png

Sociala medier som verktyg för social proof

Vi människor har en tendens att kopiera och följa efter, göra samma som andra människor i vissa situationer. Genom att visa upp hur andra kunder använder dina produkter inspirerar du din kund till merköp.

Med Flowbox har du möjlighet att låta dina kunder ta del av inspirerande bilder från andra de som tidigare handlat i din e-handel. Det där med att visa upp hur ens produkter kan komma till liv i en verklig miljö, den effekten skojar man som e-handlare inte bort. För det är betydligt mer inspirerande att se kunders bilder än standard produktbilder. Med det sagt, social proof på sociala medier kan göra stor positiv skillnad för din e-handel.

Familjetapeter använder Flowbox och kallar detta koncept för Instashop. Deras produktsidor visar nu inspirerande bilder från kunders Instagram-inlägg. Vad kan vara bättre social proof än det?

FlowboxFW2.png

Majako hjälper dig med integrationen

På Majako vill vi göra denna lösning tillgänglig för fler e-handlare som tror att deras kunder skulle dra nytta av att se hur andra använder deras produkter. Vi har framgångsrikt implementerat Flowbox för Familjetapeter och tror att många fler av våra kunder skulle dra nytta av denna funktion, särskilt om de säljer visuellt tilltalande produkter. Detta Instagram-tillägg ger dig som e-handlare möjlighet att göra en enorm skillnad för din försäljning.

Värt att nämna om Flowbox är att det även kan integreras med Rule. Vilket i sin tur kan göra det möjligt för dig att nå ut till kunder via e-post som har visat ett intresse för en viss produkt i ditt sortiment. Vi på Majako kan fixa integrationerna till din webbplats.

Majako hjälper dig med integrationen mot Flowbox!

Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig.