Svart och vit datormus på ett skrivbord.

Framtidens webbutvecklare Mimmi gör sin LIA hos oss på Majako

Under tio veckors tid har Mimmi Collin gjort sin LIA-period hos oss på Majako.

En kreativ webbutvecklare och LIA-student

Mimmi sålde in sig till oss lätt som en plätt. Vi var egentligen klara med att erbjuda henne en LIA redan då hon skickade ett mail till oss och bifogade sin kreativa portfolio. Men efter ett första möte med Mimmi var vi än mer övertygade om att erbjuda henne en LIA hos oss på Majako.

Mimmi är en kreativ en, hon gillar att måla och att skapa grejer, att spela spel och bygga spel. Hon föredrar multiplayer-spel som MOBA - League of legends och SimsCity är två favoriter. Intresset för utveckling visade sig då Mimmi började göra egna spel, vilket innebar viss del av programmering.

LIApåMajako2.png

“Att få skapa något interaktivt med det man har gjort är kul. Att utveckla spel är en lärorik hobby där man kan testa och lära sig, både av sig själv men även av andra i ens nätverk som kan sin grej inom spelutveckling. Jag har alltid gillat att rita serier så att skapa storybaserade och dialogbaserade spel föll sig naturligt. Jag gjorde ett 3D-spel tillsammans med en utvecklare för en tid sedan, jag fixade grafiken och han koden. Det var här någon gång som mitt intresse för att vilja lära mig att koda utvecklades. Så när jag hittade utbildningen kändes det rätt, frontend - här kan man se vad man gör, det gillar jag".

MIMMI COLLIN

LIA-uppgifter på Majako

Mimmi startade sin LIA hos oss på Majako med att bygga fler sidor på Majakos webbplats. Den är byggd med React och Mui som designsystem vilket passade bra då Mimmi kände till båda systemen och har arbetat med dem i skolan.

En kund till oss på Majako som vi just nu utvecklar en webbapplikation för byggs med next.js och React. Det här var nytt för Mimmi som inte kommit i kontakt med det tidigare i skolan. Lite klurigt tyckte hon allt det var men ändå inte så svårt att komma in i. Som sagt, Mimmi är vass.

Mimmi har under sin LIA fått implementera UI-design i appen där hon även byggt ett tema och en meny som visar information i inloggat läge. Hon har lagt in stöd för light och dark mode. Men hon har inte bara byggt, utan även tagit bort - en hamburgermeny då den slutligen visade sig vara överflödig.

LIApåMajako3.png

Mimmi summerar sin LIA på Majako

Jag har fått testa både backend och frontend, enklare och mer komplicerade saker som varit kul. Next.js verkar väldigt bra också. Det Majako gör är helt nya grejer för vissa kunder, så det har varit väldigt lärorikt att få vara med. Det gör det enklare att skriva backend på nått sätt. Jag trivs ändå bäst med frontend, att bygga själva UI:et och att göra snyggt med layout och animationer.

Jag har trivts jättebra under min LIA, trevliga kollegor och ett mysigt kontor. Det är skönt att det är en mindre arbetsplats, att man får möjligheten att lära känna folk då vi är ett litet team, berättar Mimmi.

Mimmi beskriver det bästa med en LIA jämfört med studier i skolan: “under en LIA får man chansen och tiden på sig att verkligen grotta ner sig i en uppgift. Tempot i skolan är högt, där får man hasta fram och slå på tangenterna rent ut sagt. Jag har trivts med att det på Majako är lugnt och att jag fått testa och inte behövt ta första bästa nödlösning som funkar, utan att jag hunnit tänka efter och leta efter en bättre lösning. Jag har fått tid att läsa igenom dokumentation och förstå vad jag verkligen kan göra”, säger Mimmi.

Gör din LIA på Majako

Mimmi blev snabbt en i gänget hos oss på Majako. Vi gillar att hon kommit med input när hon ser potential i något som kan förbättras och göras annorlunda. Att Mimmi är både kreativ och har kod-kompetens är en perfekt kombination. Mimmi, och de skills hon besitter, kompletterar vårt team mycket bra då vi i dagsläget består av ett gäng full stack-utvecklare och en digital marknadsförare.

Vi kommer sakna vår LIA-student när Mimmi återgår till skolbänken. Men det bästa av allt är att hon tackat ja och vill göra även sin andra LIA hos oss på Majako! Det får vi fira med en bubble tea, eller en varm choklad med marshmallows och grädde på toppen!

Har du liksom Mimmi ett intresse av att göra din LIA hos oss? Välkommen att höra av dig.

Har du liksom Mimmi ett intresse av att göra din LIA hos oss?

Välkommen att höra av dig.