Datorskärm med Stenlundens webbplats.

Ny webbplats för Stenlunden i Wordpress!

Caroline Davidsson driver Stenlunden Hantverksbageri utanför Ljungby, på landsbygden i de småländska skogarna. I det här blogginlägget berättar vi om en ny webbplats vi byggt i Wordpress som underlättar för Caroline i hennes dagliga arbete.

Stenlunden Hanterksbageri.png

Caroline brinner för ekologisk och biodynamisk mat och lagar allt från grunden. Besökarna på hennes hantverksbageri är många och består av både lokala ortsbor och de som kommer långt väga ifrån. När Caroline startade upp sin verksamhet för snart tre år sedan fixade hon en enkel webbplats som innehöll:

  • Startsida
  • Om-sida
  • Kontakt-sida
  • Webbshop

Därför anlitade Caroline Majako

Stenlundens dåvarande webbplats i Wordpress saknade något. Caroline var inte stolt över den och hon länkade aldrig aktivt besökare dit. Webbplatsen var statisk och uppdaterades sällan, informationen var ibland felaktig och besökarna hittade inte alltid vad de letade efter. Nyttan med webbplatsen fyllde därmed knappt sin funktion. Den fanns men användes inte.

RÖRIGT MED BESTÄLLNINGAR FRÅN OLIKA HÅLL

Beställningar på specialbakade tårtor och frukostpåsar till konferenser, anmälningar till pizzakvällar och bokning av Caroline som föreläsare kom från alla håll. Det var de som skrev på instagram, de som träffade henne på stan, de som mailade in och de som ringde. Det blev till slut ohållbart för Caroline att hålla koll, hon behövde ett samlat ställe för alla ordrar.

EN WEBBPLATS SKA ANVÄNDAS

Vi brukar säga att ett företags webbplats ska vara ansiktet utåt och spindeln i nätet för alla kanaler där ett företag är aktivt. Det var inte Stenlundens webbplats så Caroline anlitade oss på Majako. Då Caroline sedan tidigare använde sig av Wordpress och hennes verksamhet är i uppstartsfas så rekomenderade vi henne till att fortsätta i Wordpress med Woocommerce. Vi såg till att byta tema till ett mer modernt och installerade sidbyggaren Elementor för att det ska vara enkelt för Caroline att underhålla sin webbplats på egen hand.

Fika, butik, lunch.png

Stenlundens behov och önskelista:

  • En webbplats som inspirerar att vilja besöka Stenlunden Hantverksbageri.
  • En webbplats som lätt kan uppdateras med korrekt och aktuell information.
  • En webbshop som kan ta emot alla typer av beställningar och bokningar.
  • En webbplats som ger svar på kundernas frågor.

Stenungsbakat bröd hjärta.png

Majakos insats

UTVECKLAT STENLUNDENS GRAFISKA PROFIL

Vi på Majako anser att en av de viktigaste sakerna att fixa vid uppstart av ett nytt webbprojekt är att säkerställa att det finns en grafisk profil och att den är webbanpassad. Stenlunden hade en logotyp och använde sig av en grön färg på den dåvarande webbplatsen. Därmed började vi med att utveckla den grafiska profilen, vi adderade till några fler nyanser till paletten.

VISUELLT ATTRAKTIV OCH INSPIRERANDE WEBBPLATS

En bild säger mer än 1000 ord. Speciellt när det är unika bilder som speglar din verksamhet och varumärke på ett fantastiskt sätt. På Stenlundens dåvarande webbplats fanns mer text än bild att hitta. I det här projektet har vi låtit vackra miljöbilder och goda bakverk och tårtor smycka Stenlundens webbplats. Vi har med bilder förmedlat en realistisk inblick i hur ett besök på Stenlunden kan upplevas och förhoppningsvis locka till ett riktigt besök.

NY MENYSTRUKTUR MED ENSKILDA SIDOR FÖR OLIKA KONCEPT

Som nämnt tidigare var ett av Carolines behov med en ny webbplats att det skulle vara lätt kan uppdatera webbplatsen allt eftersom hennes verksamhet utvecklas med nya koncept. Därför byggde vi upp flertalet sidor där varje enskilt koncept kan ta sin plats. Idag kan besökarna läsa och ta till sig information om allt från Stenlundens kursutbud, julmarknader och pizzakvällar till lunchbufeér och fikautbud. För att underlätta för besökarna har vi sett till att det finns interna länkar som hänvisar besökarna till rätt sida.

KUNDEN KAN BESTÄLLA, BOKA OCH HANDLA PÅ EGEN HAND

Caroline och hennes anställda behövde få en fungerande struktur kring beställningar och bokningar av olika slag. De hade ett stort behov av att få allt samlat på ett och samma ställe. Idag kan Caroline hänvisa alla de som är intresserade av att boka eller beställa något ur Stenlundens sortiment, till webbplatsen. Det kommer att spara Caroline mycket tid och resultera i mindre stress då ingen bokning riskerar att fasta i exempelvis Instagrams meddelande inkorg.

BLOGG FÖR MER DJUPGÅENDE INFORMATION

Längre texter hör hemma i blogginlägg. En blogg är ett pefekt sätt att ge de som önskar mer djupgående information inom ett ämne möjligheten att läsa ett blogginlägg. En blogg är inte bara bra ur ett SEO-perspektiv utan fyller även sin funktion då Caroline kan sprida sin kunskap inom det ämne hon brinner så för; ekologisk och biodynamisk mat.

BESÖKARNA HITTAR SVAR PÅ SINA FRÅGOR

Tidigare la Caroline mycket tid på att besvara sina kunders frågor kring de koncept hon erbjuder och de produkter hon säljer. Vad innebär en pizzakväll? Hur bokar man den? Vad kostar det? Är pizzan glutenfri? Idag ger hon svaren på sin webbplats istället för att besvara mail och svara i telefon - mer tid till att laga mat och baka tårtor!

Stenlunden ny webbplats.png

Anlita Majako

Caroline har nu alla ordrar samlade på ett och samma ställe. Hon känner mindre stress och kan lägga värdefull tid på att utveckla sin verksamhet snarare än att svara på mail och i telefon. Hon är stolt över sin webbplats och hänvisar mer än gärna kunder och samarbetspartners dit.

Vi kan starkt rekommendera dig ett besök på Stenlunden Hantverksbageri i de småländska skogarna. Sväng förbi för en fantastisk mat- och fikaupplevelse i lantlig miljö om du får chansen!

Har du precis som Caroline på Stenlundens Hantverksbageri ett behov av att göra din webbplats mer användbar för dig som företagare?

Kontakta oss!

Har du ett behov av att göra din webbplats mer användbar för dig som företagare?

Varmt välkommen att kontakta oss på Majako.