En liten robot med e-handelstips i textformat runtomkring sig.

3 värdefulla e-handelstips för dig som satsar stort!

Vi vet med erfarenhet från våra kunder att det som kan kännas som ett bra drag till en början, senare kan visa sig vara ett fel fattat beslut. Det kan i vissa fall ställa till det så pass att det är lika bra att börja om från ruta ett.

Såklart kan du dra många nyttiga lärdomar av misstag, men när de leder till att dina konkurrenter får ett försprång och tenderar att springa om dig - då kan det stå dig dyrt. Gör rätt från början - ta del av våra e-handelstips!

3 värdefulla e-handelstips från oss på Majako:

 • Välj rätt e-handelslösning
 • Optimera din webbplats
 • Effektivisera din lagerhantering

Välj rätt e-handelslösning

Vårt främsta fokus på Majako är såklart e-handelsutveckling, vi älskar att driva och utveckla de kunders projekt som vi ser stor potential i. Men det räcker inte bara med potential, idag krävs det en mycket flexibel och skalbar e-handelslösning för att lyckas på riktigt. Ja, åtminstone om (du frågar oss och) dina ambitioner är skyhöga. Och om du vill kunna skräddarsy din site både design- och funktionsmässigt. Valet av e-handelsplattform kan komma att ha en enorm inverkan på lönsamhet och stabilitet i ditt företag.

PAAS, SAAS ELLER OPEN SOURCE?

Lika svårt som det må vara att hitta ett fyrklöver i en klöveråker, lika stor kan utmaningen vara att välja rätt e-handelsystem för din e-handel. Vi förstår det, utbudet är enormt! Ditt val av plattform ska tillgodose både dina specifika behov, din budget och tekniska krav.

Vårt första e-handelstips till dig är att ta dig en titt på dessa olika mjukvarumodeller som vi presenterar nedan. Det är framförallt de här som används för att utveckla och tillhandahålla programvarutjänster.

PaaS står för Platform as a Service och är en molntjänstmodell som ger dig möjligheten att skapa, köra och hantera applikationer i molnet. Då ingår en plattform med nödvändiga verktyg, infrastruktur och tjänster som behövs för att utveckla och köra en app.

SaaS - Software as a Service är en molntjänstmodell där en färdig applikation eller programvara tillhandahålls som en tjänst över internet. Du som användare får vanligtvis betala en prenumerationskostnad för att få tillgång till programvaran och kan använda den direkt via en webbläsare eller en app.

Open source är en modell där källkoden till programvaran är tillgänglig för alla att använda, distribuera och modifiera fritt. Med open source har du stor frihet, flexibilitet och möjlighet att skräddarsy programvaran efter din e-handels behov. Vi på Majako förespråkar open source och använder oss av plattformen nopCommerce när vi utvecklar e-handel.

Blev du inte klokare? Du kan alltid bolla med oss!

Optimera din webbplats

När vi på Majako snackar om att optimera e-handel så menar vi främst att förbättra användarupplevelsen, arbeta med konverteringshöjande åtgärder och förbättra SEO för att driva trafik. Ja, det är ett e-handelstips som inte är att underskatta i optimeringssyfte.

FÖRBÄTTRA ANVÄNDARUPPLEVELSEN

Du kan ge din besökare en bra upplevelse av din e-handel genom att:

 • Göra e-handeln lätt att navigera på.
 • Göra det enkelt att hitta det din besökare letar efter i kategorierna.
 • Se till att sidorna laddas snabbt så kunden ej behöver vänta.
 • Se till att sökfunktionen ger relevanta sökresultat.
 • Mobilanpassa - mobilvy är det primära sättet besökare handlar på idag.
 • Se till att ha en kassa-process som är enkel och snabb.
 • Erbjud flera betalningsalternativ i kassan.

KONVERTERINGSHÖJANDE ÅTGÄRDER

Du kan påverka dina besökare att göra det du önskar genom:

 • En tydlig och övertygande kommunikation av erbjudanden.
 • En inspirerande visning av produkter som visar hur de ger ett värde.
 • Social proof - kundrecensioner och rekommendationer från andra som handlat.
 • Snabba laddtider!
 • Tydliga produktbilder och lockande produktbeskrivningar.
 • Personligt anpassade erbjudanden.

SEO

Med sökmotoroptimering kan du optimera din hemsida för att synas på sökningar och sökfrågor som är relevanta för det du säljer i din e-handel. Låt dina kunder hitta din e-handel när de googlar!

Effektivisera din lagerhantering

Du skulle bara veta vilken potential din webbshop kan ha med de rätta verktygen. Alla steg i din e-handel kan automatiseras och effektiviseras. Ja, allt från order- och lagerhantering till sortimentshantering. Mindre stress, smidigare process, bättre kontroll och en ökad omsättning på det - fördelarna är hur många som helst! Dessutom kan du få mer tid över.

Med en digitalisering kan du lägga krutet på att utveckla din verksamhet och lägga mindre tid på onödigt underhåll. När vi genomfört alla effektiviseringar vi planerat för en av våra kunder så visade det sig att företaget kunde hantera fem gånger så många ordrar, med samma personalstyrka. Så vårt tips är att ta tillvara på de förutsättningar som teknologin erbjuder och låt din e-handel nyttja sin fulla potential.

Vi älskar när våra kunder växer!

Det bästa vi vet är när våra kunder växer. Mer än de förväntat sig. Är du intresserad av att veta mer om hur det kan ta sig form? Läs en Majako framgångssaga - Så ökade vår kund omsättningen med 64 miljoner kronor på tre år.

Vill du utveckla din e-handel tillsammans med oss på Majako?

Varmt välkommen att kontakta oss så pratar vi e-handelsutveckling.